За хулиганство е образуваното досъдебно производство срещу мъжа от Шумен, който стреля по деца заради вдигнат от тях шум.

Според показанията му обаче той е хвърлил само пиратка.

В съобщението на районната прокуратура в Шумен не се посочва как точно е извършено хулиганското действие – тепърва разследването ще установява дали мъжът е хвърлил пиратка или е стрелял.

Първоначално сигналът е подаден на тел. 112 от родителите на момчетата, малко след 21 часа на 14 януари. Инцидентът е станал в близост до Математическата гимназия в града, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”.

Две от момчетата са на 11 години, а третото е на 17 години. Те чакали такси близо до гимназията след проведена тренировка по карате.

В сведенията, които са дали пред органите на МВР, те разказали, че от балкон на жилищна кооперация е стрелял мъж, който е разпознат от тях.

Още веднага след инцидента Дарик оповести информацията, че става въпрос за акушер-гинеколога д-р Румен Радев от шуменската болница.
По непотвърдена информация в дома на гинеколога са открити общо три пушки. Той е ловец и имал законно притежавано оръжие.