Три са версиите за пожара в склад на територията на бившия металургичен комбинат "Кремиковци" в София. Вътрешна проверка на фирмата "Екометал Инженеринг" ще търси причината за пожара в склада на дружеството в Кремиковци, пише "24 часа".

Ден след пожара версиите са небрежност на работници, случайно събитие, но и умишлен палеж. При инцидента няма пострадали.

Пожар избухна в хале на "Кремиковци"
Обновена

Пожар избухна в хале на "Кремиковци"

Няма данни за пострадали

Пожарът избухнал в халето в сряда около 14,40 ч. Там имало стари автомобили, подготвяни за рециклиране, смазочни и други материали за дейността. 10 противопожарни автомобила загасиха пламъците за два часа.

Непосредствено до складовете се намират и офисите на дружеството. В деня на пожара в имота е имало служители.

Фирмата "Екометал Инженеринг" е собстеност на бизнесмена Пламен Стоянов, известен като Дамбовеца.

От изданието припомнят, че през 2017 г. частен съдебен изпълнител обяви имота, в който горя пожарът, на публична продан заради дълг към банка, но купувач така и не се появи. Фирмата, управлявана от Пламен Стоянов, е сред лидерите в рециклиращата промишленост.

През 2010 г. Пламен Стоянов беше арестуван в операция "Октопод".

Бизнесът и банковите сметки на Стоянов и брат му бяха блокирани за дълго време. След това те започнаха да развиват дейност в Румъния и други държави. До съд на обвиняемите по операция "Октопод" не се стигна - обвиненията срещу тях бяха свалени.

Йордан Стоянов-Малкия Дамбовец беше оправдан заради притежанието на тигър, който отглеждаше в имота си.

По-късно Пламен и Йордан Стоянови осъдиха България в Страсбург заради арестите. Продължават делата заради пропуснати ползи от обвиненията и запорите им.

Дамбовците съдят държавата

Дамбовците съдят държавата

Заради претърпени загуби в периода, в който техен камион е задържан

Преди операция "Октопод" фирмата на Дамбовеца беше сред кандидатите да купи металургичния комбинат "Кремиковци".