Районната прокуратура в Казанлък образува досъдебно производство по случай трудовата злополука от миналия вторник, 21 ноември, когато двама работници пострадаха в Казанлък при подрязване на крайпътни дървета.

Според производството двете лица са пострадали подари незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Припомняме, на 21 ноември, около 15 часа, двамата работници паднаха от вишка, от височина около 5 метра. Двамата извършвали дейност по почистването  и изрязването на клони на дървета в непосредствена близост до уличното осветление по бул. "Александър Батенберг" в Казанлък.

Двамата работници са съответно на 37 и 39-годишна възраст. По време на извършваните от тях действия, те били придружени от водач на 65-годишна възраст. И тримата са служители на Общинско предприятие "Комунална дейност и пътна инфраструктура" в град Казанлък.

39-годишният С. М. е получил комбинирана травма - фрактура на черепа и дясна предмишница с луксация на дясно рамо. М. С. е получил счупване на таза. Пострадалите лица са без опасност за живота, като лечението им продължава.

Водачът на специализирания товарен автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и резултата е отрицателен.

Двама работници пострадаха при инцидент в Казанлък

Двама работници пострадаха при инцидент в Казанлък

Докато подрязвали клоните на дърветата

Органите на реда са извършили и първоначален оглед на местопроизшествието с участието на технически помощник, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е прекъснатата шарнирна връзка на стабилизиращата щанга на коша на специализирания автомобил. Проверка се извършва и от представители на Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор".

Работата по случая продължава под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък. Назначена е автотехническа експертиза. Предстоят разпити на свидетели. Разследването трябва да приключи в 2-месечен срок.