Мъж е бил убит на ул. „Хан Крум” в гръцката махала във Варна, съобщава Varnautre.bg. 

Убийството е извършено в една от къщите на улицата, след като неизвестен засега извършител проникнал. Впоследствие нападателят избягал.

От полицията в морския град съобщиха за News.bg, че сигналът е получен на тел. 112 в 16.50 часа. Убийството е извършено в частен дом в централната част на града.

От полицията отказаха да дадат подробности. Единственото, което казаха е, че се работи по изясняване на обстоятелствата под наблюдението на Окръжна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.  

Мъжът е бил застрелян. По информация на БиТиВи той е бизнесмен, който притежавал два хотела. 

Дарик допълва, че по-непотвърдена информация бизнесменът е управлявал хотели в курортите „Златни пясъци” и „Албена”.

Полицията е блокирала изходите на Варна. Полицейски патрули са завардили Аспаруховия мост и пътя за Златни пясъци.

Засега информацията за самоличността на жертвата е крайно противоречива.

„24 часа” съобщава, че става въпрос за 45-годишния Тинко Георгиев – известен с прякора Зърнаря. Изданието цитира варненски сайт, според който мъжът бил навлязъл в политическия бизнес като натрупал пари с продажба на пшеница в Добрич. След това се насочил към туристическия бранш.

Собственици на съседни заведения и магазини твърдят, че нападателят е бил дегизиран с брада и мустаци. Предполага се, че е застрелял жертвата си със заглушител, защото никой не е чул нищо.

Кореспондентът на БГНЕС в морската столица пък предава, че убитият се казва Живко Щерев и е на 59 години. Бизнесменът е с криминално минало. През 2002 г. бил арестуван за фалшифициране на евро.

Все още не е ясно дали мъжът е станал жертва на грабеж или на разчистване на сметки.

Къщата му се намира в самия център на града, на по-малко от 50 метра от едно от най-големите училища в града.

Убитият имал присъда и е лежал в затвора.

Пред "Хоризонт" източник, пожелал да остане анонимен, поясни, че става въпрос за бизнесмена Тинко Георгиев, който е собственик на хотелите "Владислав" и "Грийн парк" в курорта Златни пясъци. Срещу него няма разследване от наказателен характер, като той самият е водил дела, но граждански.  Домът на бизнесмена се намира на  улица "Хан Крум" в близост до Областната дирекция на МВР и до Арменската църква в централната част на Варна.

По предварителна информация Тинко Георгиев е издал, че точно днес през деня е получил удостоверение за продажба на хотелите си, но дали това има някаква връзка с престъплението, тепърва предстои да се установява. Той е на около 50 години и има семейство.

В момента екипи на областната дирекция на МВР извършват експертизи и са на местопрестъплението.