Десетина демонстранти се събраха на контрапротест пред Съдебната палата и поискаха оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

След като тази нощ надпис „Оставка" освети сградата на съдебната власт, противници на главния прокурор Сотир Цацаров се заканиха, че тази вечер на протест ще искат оставката му.
Малко преди те да се съберат обаче, се появи и организирана група, която застава в подкрепа на обвинител №1, но за сметка на това иска министър Иванов да се раздели с поста си.

Този министър според нас е комунистическа издънка, която е марионетка в ръцете на Иван Костов, обяви организаторката на протеста Любена Павлова от организацията „План Б".

Тя представи формацията като бореща се с корупцията. По думите й „План Б" съществува от този март, като засега се финансира от дарения - за момента те пристигат единствено от роднините на участниците в нея

Според Павлова, която е с икономическо образование, министър Иванов бил правно некомпетентен. Запитана как го е разбрала, като няма квалификация в същата област, тя обясни: „Така изглежда". По думите й той се финансира от фондация „Америка за България", а съдебната му реформа се дирижира от Иван Костов.

Според нас някой друг разписва решенията в правното министерство вместо него, заподозря жената.

Подкрепящите я демонстранти издигнаха плакати с неприлични обръщения към настоящия ДСБ лидер Радан Кънев, както и с констатацията „А нам все равно".

Освен руските препратки, протестиращите квалифицираха Иванов с постерите си като „министър предател" и призоваха „Да изметем крадците от България".

Съдебната реформа на куц кон не се прави, смятат демонстрантите и, за да го докажат, си доведоха собствен куц кон, макар и играчка. Някои от тях пък припомниха позабравени плакатни призиви от протестите срещу Пламен Орешарски - „Не съм платен, мразя ви безплатно".