Софийският градски съд решава дали да върне за доразследване делото за убийството на Стоян Балтов. На 3 юли прокурорът по делото и адвокат Илиян Василев, поискаха връщане на процеса за доразследване.

Според Василев делото трябва да се върне на прокуратурата, защото извършителите не са само двама. Сега за инцидента на 5 декември миналата година са обвинени Вили Георгиев и Александър Данаилов.

Причина за искането на Василев, зад което застана и прокуратурата, са показанията на свидетеля Мирослав Станчев, дадени в първото и единствено засега заседание по делото. Пред съда той заяви, че на Балтов са нанесени много удари както преди, така и след падането му на земята. Ударите били нанесени от Александър Данаилов и Светлозар Стоилов.

Стоилов сега е само свидетел и не бе призован на миналото съдебно заседание. Според обвинението той е бил част от компанията на подсъдимите в нощта на инцидента. Друг свидетел по делото - Любомир Руменов заяви, че в нощта на инцидента, когато компанията била в дискотека "Амнезия", Стоилов бил пиян и дори охраната на заведението не го пускала вътре.