Убийството последвано от самоубийство в Ботевград е извършено от ревност. Това са установили до този момент разследващите, след като тази сутрин бе открито и тялото на съпруга в апартамента.

Той се е самоубил с един изстрел в устата и смъртта му е била мигновена.

Жертвата не е подавала сигнали за домашно насилие и в гражданското отделение на съда няма внесена процедура по развод. Въпреки това разследващите са събрали доказателства, че жената е имала намерение да се разведе, заяви ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.

На брифинга в Съдебната палата не бе потвърдено, че тя е поддържала от дълги години паралелна връзка.

Самоуби се мъжът, убил жена си в Ботевград

Самоуби се мъжът, убил жена си в Ботевград

Поредна българска и човешка трагедия

На жертвата са нанесени три удара, като третият, последен, е бил фатален - в лявата част на торса, като са засегнати ляв дроб и сърце. Тя е починала за 2-3 минути. Ще се извършат допълнителни огледи на шивашкото ателие и на автомобилите, които семейството е ползвало.

Полицаите са открили тялото на съпруга в апартамента, който е бил заключен, посочи директорът на областна дирекция на МВР - София Спасов.
Първоначално униформените са проникнали вътре с камера, тъй като вече са имали информация, че той разполага с две ловни пушки - законно притежавани от 2017 година.

Детето не е било свидетел на убийството на майка си - то е видяло тялото на майки си вече лежащо на улицата. С него работят психолози, като детето е предадено на близки роднини.

42-годишен уби жена си след битов скандал в Ботевград

42-годишен уби жена си след битов скандал в Ботевград

Мъжът се издирва