Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас ще наложи глоба заради строителството в Синеморец, съобщи bTV.

Строежът се намира на метри от скалите в местността "Поляните". Теренът е частен, а на мястото са предвидени да бъдат построени две вили.

Имотът попада в границите на природен парк "Странджа" и в две защитени зони от екологичната мрежа "Натура 2000".

Подновяват замразения преди години строеж край Синеморец

Подновяват замразения преди години строеж край Синеморец

Мотивът на ВАС е, че има разминаване в документите

Преди дни в социалните мрежи са се появили кадри на поредното изливане на бетон. Това се случва въпреки забраната за строителство през летния период, но в съответствие с приетото решение от Общински съвет срокът да бъде удължен заради пропуснатото през пандемията време.

Според проверката дейностите все пак са в нарушение, защото се извършват въпреки издадено предписание, че не се разрешава строителство в гнездовия.

Багери копаят и на плажа в Синеморец

Багери копаят и на плажа в Синеморец

Поредният строеж на метри от морето

Припомняме, това е поредният случай на съмнително строителство по крайбрежието. Заради "бума" на сигналите за строежи по Южното Черноморие през последните дни лично премиерът Бойко Борисов разпореди проверка на ДНСК.

На 25 януари стана ясно, че временно се спират трите спорни строежа, а именно на брега на къмпинг "Градина", къмпинг "Арапя" и край "Алепу".