Рокери излязоха на протест пред Съдебната палата в Русе, съобщава БНР. Близки на загинал при катастрофа преди три години моторист са недоволни от постановление на Русенската окръжна прокуратура.

36-годишният Ивайло Андреев е загинал при катастрофа с тир край Бяла.

Рокерите поставиха каските си пред входа на Съдебната палата в знак на протест. Те не са съгласни с решението на съда, че мотористът сам е виновен за смъртта си. Магистратите смятат, че турският шофьор на тира е невинен.

Протестиращите искат справедливост. Те настояват данните и доказателствата да бъдат преразгледани от Апелативния съд във Велико Търново. Искат да се постанови адекватно решение.

На стълбите на Съдебната палата бе поставена и снимка на загиналите на пътя край Драгоман мотористи Таня и Бойко. Тя бе донесена от техни близки.

Протестиращите настояват да се промени отношението към мотористите и велосипедистите. Искат те да бъдат възприемани като равноправни участници в движението, а органите на реда да са безкомпромисни към всички с рисково поведение на пътя.

Мотористите подчертаха, че са на мотори, но в същото време работят, имат семейства, за които се грижат и са съвсем нормални хора.

На протеста присъстваха рокери от Русе, Тутракан и Велико Търново.