Рускиня е съучастничка на варненеца Андрей Цв. в убийството на нейния собствен съпруг. Подобна информация имат в прокуратурата в немския град Аахен и са поискали съдействие от българската страна, съобщиха от окръжната прокуратура във Варна.

Обвинителите от морската столица изпълняват молбата за правна помощ на прокуратурата в Аахен във връзка с убийството на германския турист на Златни пясъци, за което на доживотен затвор беше осъден български гражданин, се казва още в съобщението.

Все още се води наказателно производство за убийството на Волфхард Ш., а за тежкото криминално деяние на доживотен затвор беше осъден 42-годишният Андрей Цв. от Варна.

Доживотна присъда получи българин от германски съд

Доживотна присъда получи българин от германски съд

42-годишният Андрей Цв. убил германски турист в Златни пясъци

Сега прокуратурата в Аахен разследва вероятността убиецът да е имал съучастник и това да е съпругата на убития - руската гражданка Юлия Ш.

Оказва се, че Андрей Цв. имал интимна връзка с нея.

На 9 февруари 2017 г. със заповед на съдия в Аахен тя е била задържана и сега от България трябва да изпратят доказателствата, събрани от разследването и да ги прибавят към папките на германските обвинители.

Освен това трябва да се направи и повторен разпит на свидетели и приобщаване на документи от различни институции.

Убийството на Волфхард Ш. е било извършено на 4 септември 2015 г.

Варненецът е ликвидирал жертвата с 52 удара с брадва в стая в хотел "Магнолия" на Златни пясъци, където германският гражданин е бил отседнал.

Разкриването на жестокото планирано убийство е плод на съвместна работа по линия на международноправното сътрудничество на окръжната прокуратура във Варна и прокуратурата в германския град Аахен.

Припомняме, че доживотната присъда беше издадена от Камарата на областния съд в Аахен, където се разглеждат дела за особено тежки престъпления.

В решението на магистратите се казва, че подсъдимият Андрей извършил престъплението "от алчност и други низки подбуди" и "подло е убил човек".

Варненецът посетил 49-годишния немски гражданин Волфхард, за да го убие и продължи интимната връзка със съпругата му и да се възползва от значителните спестявания на убития.

Жертвата и убиецът се познавали добре. От началото на 2015 г. Андрей Цв. заживял като наемател в дома на семейството.

Андрей знаел, че Волфхард ще прекара лятната си ваканция в хотел "Магнолия" на Златни пясъци. Планирал да извърши убийството в България и затова се прибрал във Варна.

Германският гражданин бил бивш спортист и значително по-силен физически от варненеца. За да успее планът, Андрей трябвало да му нанесе ударите изненадващо.