Никога не съм се занимавал с алкохол. Това обяви пред Софийски апелативен съд обвиняемият за ракията-убиец в Якоруда Тайфи Мекльов.

Моят бизнес е свързан със съвсем друго”, заяви той.

На съдебното заседание стана ясно, че всъщност той се занимава с дървен материал.

Адвокатът му изтъкна пред съда, че Мекльов има хипертония и високи нива на кръвна захар. Съдът обаче заяви, че не са представени актуални документи за здравословното му състояние и го остави в ареста.

Освен това защитата се оплака, че на клиента му не била оказвана адекватна помощ от лекаря в ареста, а апелативните магистрати поясни, че ако има такива оплаквания, е редно да бъдат заявени по съответния ред и да бъде направена експертиза.

Според САС има достатъчно доказателства за престъплението. Мекльов е обвинен за търговия с опасно за здравето на хората питие, което е причинило смъртта на повече от едно лице. припомняме, преди два месеца в Якоруда от ракия-убиец починаха 6 души.

Адвокатът на Тайфи Мекльов обаче е категоричен, че мъжът не е извършил умишлено престъпление и не е продавал ракия. Според защитата не е ставало въпрос и за размяна на заек за ракията.

Съдът обаче не се трогна и от заявеното от адвоката, че съпругата на Мекльов е безработна и имат ученик и студент, които трябва да бъдат издържани.

Магистратите изтъкнаха още, че предвид негативното настроение в Якоруда, ако Мекльов бъде пуснат на свобода, е възможно да се укрие.

Днешното решение на съда е окончателно.