СДВР работи съвместно с Министерство на отбраната и Столичната община, за да гарантират сигурността на гражданите по повод честването на 6 май. Подробности за предприетите мерки бяха представени на брифинг в столичната полиция.

Зам.-шефът на СДВР Антон Златанов изтъкна, че мерките са изцяло в полза на хората. Той помоли за разбиране, ако гражданите бъдат проверявани на по-често.

Забраняват дроновете заради тренировъчни полети на ВВС над София

Забраняват дроновете заради тренировъчни полети на ВВС над София

Самолетите и вертолетите ще се подготвят за военния парад

Мероприятията утре започват в 9.00 часа на Паметника на незнайния воин, където ще се съберат както официални лица, така и граждани. За столичани са предвидени два пропускателни пункта, където ще бъдат разположени скенери за проверка. Гражданите могат да преминат през бул. "Цар Освободител" и оттам през контролно-пропускателен пункт (КПП) на ул. "Шипка" и "Париж". Другото място, откъдето могат да достигнат до паметника, е през КПП, разположено на ул. "Раковска" и "Оборище".

Сигнализирайте за съмнителни лица през почивните дни, зоват от СДВР

Сигнализирайте за съмнителни лица през почивните дни, зоват от СДВР

Хората да не обявяват намеренията си за пътуване

Тежка техника ще прегражда пътните артерии към множеството, като това също се прави от мерки за сигурност. Няма да се допускат граждани в пространството пред президентството, отново от съображения за сигурност.

След 7.00 часа движението на коли ще бъде затруднено в централната част на столицата заради мероприятията, предупредиха още от СДВР.