Гражданите, които ще останат в столицата през почивните дни, да подават сигнали, ако забележат съмнителни лица около домовете си и около жилищата на съседите си. За това апелираха от СДВР на брифинг, на който представиха мерките за охрана на обществения ред и регулиране на трафика във връзка с честването на 6 май и поредицата от почивни дни.

Предвид трите почивни дни много хора ще бъдат извън столицата. Затова зам.-шефът на СДВР Борислав Борисов призова хората да подават сигнали на тел. 112. Под съмнителни лица от полицията поясниха, че се има предвид хора с качулки, маски, специфично облекло. Значение има и времевият период, в който са забелязани. Органите на реда съветват хората да не предприемат самостоятелни действия, защото понякога тези лица са опасни.

От СДВР призовават да се подават и сигнали за съмнителни пакети или багаж. През последните месеци има по-висока успеваемост заради сигналите, които гражданите подават към полицията, стана ясно на брифинга.

С тежка техника и масови проверки гарантират сигурността на Гергьовския парад

С тежка техника и масови проверки гарантират сигурността на Гергьовския парад

От полицията уверяват, че мерките са изцяло в полза на хората

Между 50 000 и 100 000 автомобила се очаква да напуснат столицата, обяви шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев. По думите му на връщане трафикът ще бъде по-засилен, тъй като някои хора са слели тези почивни дни с миналата седмица.

От "Пътна полиция" съветват водачите да карат с по-ниска скорост от позволената и да спазват дистанция, тъй като 90% от катастрофите се дължат именно на тези два фактора.

Както и при други почивни дни, от СДВР предупредиха хората, които ще пътуват извън столицата да не съобщават това на всеослушание, нито да споделят намеренията си в социалните мрежи, за да не улесняват евентуални крадци.

По повод инцидента с падналото момиче от строеж от столичната полиция апелираха към родители и учители да се говори ежедневно и постоянно за опасностите, които новите тенденции крият като подтикват младите към екстремни селфита.