Окръжна прокуратура, Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Д. Ангелов, който отвлякъл непълнолетно момче - престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 3, пр. 2 и т. 6, пр. 2 вр. ал. 1 от НК.

Пострадалият бил застигнат от автомобил, в който пътувал обвиняемият Ангелов, на път за вкъщи. Той излязъл от колата и нападнал момчето, след което насила го качил в нея. Разправията продължила след бензиностанция "Лукойл", където свидетел, който управлявал служебния автомобил спрял, притеснен от случващото се.

Тогава обвиняемият Ангелов издърпал младежа навън и му нанесъл побой, като непрекъснато задавал въпроса какво е правил с бившата му приятелка. Въпреки че жертвата се опитвал да му обясни, че няма повод за ревност, Ангелов го предизвиквал да се бие и му нанесъл множество удари с ръце и крака в разни части на тялото. След известно време обвиняемият прекратил побоя и оставил С.Д. да лежи на земята.

При лекарски преглед по тялото на пострадалия били установени охлузни рани.

Предстои започване на съдебен процес срещу обвиняемия Д. Ангелов. За това престъпление законът предвижда наказание от седем до петнадесет години "Лишаване от свобода".

Обвиняемият Ангелов работел на трудов договор като охранител. През нощта на 20 декември 2015 г., заедно със стажант-обучаем, той бил на дежурство с патрулен автомобил на територията на Сандански.

Вечерта на 19 декември 2015 г. бившата му приятелка била на коледното парти на класа. Към полунощ Ангелов й се обадил, след което със служебната кола отишъл до заведението, извикал я навън и й казал да се прибира у дома. Двамата се скарали и обвиняемият блъснал момичето. Виждайки това, охранителите на заведението го изгонили.

Коледното парти на учениците продължило в нощен клуб. Около 6 ч. сутринта момичето си тръгнало заедно със свой съученик, който я изпратил до дома й. Когато двамата се разделяли пред входа на блока, към тях се приближил Ангелов, който пристигнал на място с патрулния автомобил.

Той започнал да се кара с тях и да ги блъска. Момичето извикало полиция и казало на обвиняемия да я остави и да си върви, като през това време съученикът й тръгнал. Когато служителите на реда дошли, момичето заявило, че не желае да депозира жалба и всички се разотишли.

Междувременно след описаният побой и отвличане, момчето успяло да се прибере към 7 ч., но нищо не споделило на близките си.

По-късно той разказал на майка си за случилото се, която депозирала жалба в РУ - Сандански.