Окръжният съд в Кюстендил проведе последното открито заседание по делото за отнемане на престъпно придобито имущество на братята Галеви.

Съдиите обявиха като изяснено от фактическа и правна страна делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество води срещу Ангел Христов и Пламен Галев и техните съпруги.

Предстои съдът да се произнесе с решение.

На днешното заседание съдът прие допълнителната втора съдебно-икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й беше оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на "Макса лимитед".

Отложиха за септември делото за отнемане на имоти на братя Галеви

Отложиха за септември делото за отнемане на имоти на братя Галеви

Поради неспазен срок при изготвянето на допълните задачи към експертизата

От КПКОНПИ заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.

Представителите на Антикорупцията пледираха Окръжния съд в Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество. Окръжната прокуратура в Кюстендил пледира за уважаване на предявения иск от КПКОНПИ. Той е на обща стойност 4 250 189 лв.

От своя страна особените представители и упълномощения представител адвокат Капка Гергинова поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията,като недоказан и необоснован.

Всички страни по делото поискаха по-дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити. Съдът определи в срок до 15 август 2020 година писмените защити да бъдат представени в съда.

МВР: Къде са Братя Галеви ще стане ясно като ги хванем

МВР: Къде са Братя Галеви ще стане ясно като ги хванем

Всички издирвани трябва да знаят, че ще ги хванем, заяви мин. Радев