Отложиха за септември делото за конфискация на имуществото на братя Галеви, съобщава Нова телевизия.

Поради неспазен срок от вещите лица при изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза на днешното съдебно заседание беше поискано да не се дава ход на делото.

Все пак бяха изслушани възражения на ответника Капка Гергинова, която е представител на регистрираната на Британските вирджински острови фирма "Макса Лимитид". Тя изрази мнение, че вещите лица не са изпълнили една от задачите.

МВР: Къде са Братя Галеви ще стане ясно като ги хванем

МВР: Къде са Братя Галеви ще стане ясно като ги хванем

Всички издирвани трябва да знаят, че ще ги хванем, заяви мин. Радев

Съдебният процес срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества е заведен от Антикорупционната комисия и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и се отнася за автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Припомняме, двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

През ноември миналата година делото за отнемане на незаконно придобито имущество на т.нар. "братя" Галеви отново беше отложено.

Отложиха делото за отнемане имоти на "братя" Галеви за март 2019 г.

Отложиха делото за отнемане имоти на "братя" Галеви за март 2019 г.

От КПКОНПИ възразяват за прекомерност на исканите от вещите лица хонорари