За братя Галеви от всички издирвани лица можем да кажем къде се намират в момента, в който ги задържим. Това коментира по време на брифинг Георги Арабаджиев, заместник-главен секретар на МВР.

Арабаджиев заяви, че се работи активно. "Работим активно, както по тези лица, така и към други". На въпрос МВР има ли информацията къде се намират Братя Галеви, Арабаджиев заяви: ние нямаме физическата възможност, когато те се намират на територията на друга страна - да ги задържим.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че всичко се качва на сайта и рано или късно тези, които ги издирваме - трябва да знаят, че ще ги хванем.

На последващи въпроси, Арабаджиев заяви: Какъвто и отговор да ви дам, той ще съдържа много условности. Не мога да си го позволя, защото не сме ги задържали.

МВР знаели къде са братя Галеви

МВР знаели къде са братя Галеви

Информацията се проверява

На въпрос какво се случва с Чикагото, дали е в Германия, задържан ли е? Арабаджиев заяви, че европейската заповед за арест трябва да бъде разгледана от германски съд. Това е процедура.

С прокуратурата работим много добре, коментира от своя страна вътрешния министър.

Припомняме,  по-рано стана ясно, че МВР имат информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви. Това разкри началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров. "Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора", посочи тогава Димитров.

Братя Галеви имали по 14 оръжия за по 30 бона всеки

Братя Галеви имали по 14 оръжия за по 30 бона всеки

Назначават още едно вещо лице по делото заради многото работа

Припомняме, един от издирваните от МВР - Красимир Тонче - видя публикацията на МВР за себе си и остави на властите телефон за връзкаОказа се, че друг издирван е в затвора.

Припомняме и че поводът за действията на МВР за установяването на издирваните лица, за които има осъдителни присъди, започнаха след случая с Росен Ангелов, който извърши шесторно убийство в Нови Искър. Оказа се, че Ангелов се укрива от правосъдието 9 години.