Отложиха делото за отнемане на незаконно придобито имущество на т.нар. "братя" Галеви - Ангел Христов и Пламен Галев. Следващото заседание на Кюстендилския окръжен съд ще бъде на 18 март 2019 г., съобщиха от съда.

На днешното заседание беше изслушана икономическата експертиза за отнемане на незаконно придобито имущество.

МВР: Къде са Братя Галеви ще стане ясно като ги хванем

МВР: Къде са Братя Галеви ще стане ясно като ги хванем

Всички издирвани трябва да знаят, че ще ги хванем, заяви мин. Радев

На заседанието представител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) възрази, че вещите лица са пропуснали в анализа разходите за имението в Ресилово. Съдът прие възражението им.

Според внесения от КПКОНПИ иск, бизнесмените, известни като "братя" Галеви, са финансирали изграждането на имота, който формално е собственост на кипърска офшорка. От страна на Комисията беше направено и възражение за прекомерност на исканите от вещите лица хонорари.

Братя Галеви имали по 14 оръжия за по 30 бона всеки

Братя Галеви имали по 14 оръжия за по 30 бона всеки

Назначават още едно вещо лице по делото заради многото работа

Процесуалният представител на Комисията направи възражение по недопустимост на представени на днешното заседание счетоводни документи на офшорна компания, която няма свой процесуален представител. Книжата бяха представени от адвокат на друга офшорна компания, информират от съда.

В началото на заседанието един от адвокатите поиска делото да бъде спряно, както и да бъде отправено преюдициално запитване по него до Съда на Европейския съюз.

Съдът чака още експертизи за доходите на Братя Галеви

Съдът чака още експертизи за доходите на Братя Галеви

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева