Пазарджишки административен съд отказа да върне на работа Георги Георгиев, който е един от осемте магистрални полицаи, задържани при акция „Палките" през юни тази година.

Припомняме, на 8 юни бяха задържани десетима катаджии при спецоперация срещу изнудването на шофьори за пари. Това са Стоян Илиев, Иван Араланов, Георги Георгиев, Петър Михайлов, Иво Даскалов, Здравко Тодоров, Марин Инджов, Илия Сотиров, Петър Костадинов и Наско Ставрев.

На 21 ноември, Пазарджишкият окръжен съд освободи от ареста 8-те задържани полицаи, променяйки мярката им в „парична гаранция"

Георгиев единствен обжалва заповедта на директора на полицията в Пазарджик, с която той и седемте му колеги бяха освободени от длъжност като служители на МВР.

Според Георгиев, уволнението му се основава на недоказано обвинение. В заповедта се визират 18 нарушения на служебната дисциплина, извършени в периода март - май на автомагистрала „Тракия", когато Георгиев е действал като участник в организирана престъпна група, създадена с користна цел, с посочен ръководител и участници. Използвайки служебното си положение, полицаят е поискал и приел банкноти от петима водачи на автомобили, за да не им състави акт.

Съдът прецени, че описаната в заповедта фактическа обстановка се потвърждава от събраните в хода на дисциплинарното производство доказателства. което е нарушение и на етичния кодекс на държавния служител.