Състав на Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемия Роман Логвиненко за промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража". Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.

Гранатометен огън срещу кола на Алексей Петров в София

Гранатометен огън срещу кола на Алексей Петров в София

Стрелба с гранатомет е имало на бул. „Черни връх", около бензиностанция „Еко". Няма жертви и ранени. Стреляно е с два гранатомета.

Припомняме, че украинецът Роман Логвиненко е обвинен за организатор на покушението с гранатомети срещу Алексей Петров. Атентатът срещу Петров беше извършен на 29 октомври 2015 г. в кв. "Кръстова вада". Според обвинението Логвиненко е подбудил Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков да извършат нападението, докато Петров пътувал с шофьора си Стефан Борисов в брониран "Мерцедес S 500 Гард".

Трети обвинителен акт да приготви прокуратурата за Роман Логвиненко

Трети обвинителен акт да приготви прокуратурата за Роман Логвиненко

Обвиненият за покушението над Алексей Петров бил готов да признае всичко

Темпински и Чорний стреляли два пъти по автомобила с гранатометите, но снарядите не проникнали в него. Разследването срещу Темпински, Чорний и Балков продължава в отделно производство, което явно е и една от пречките пред обвинението срещу Логвиненко.

Задържани са чужденци за покушението срещу Алексей Петров
Обновена

Задържани са чужденци за покушението срещу Алексей Петров

Цяла седмица в полицията са разпитвани руски и украински граждани

Софийският градски съд счете, че заради честите пътувания на Логвиненко, предвид извършваната от него търговска дейност, както и наличието на грозящо обвинение с изключително тежка санкция за свободата му, е по-добре той да остане в ареста. Съдът не взе под внимание чистото му съдебно минало, както и наличието на две деца, за които той следва да полага грижи.

Следващото заседание срещу обвинения за организатор на атентата с гранатомет по Алексей Петров ще се проведе на 2 май от 10.00 часа.