Задържани са руски или украински граждани за опита за покушение срещу бившата барета Алексей Петров, според БНР, позовавайки се на източници от МВР. Арестуваните са съпричастни към стрелбата с гранатомет срещу колата на Петров в столичния квартал "Лозенец". Припомняме, Петров бе обявил награда от 100 хил. долара за информация, свързана с покушението срещу него.

Откриха гранатометите, с които е стреляно по колата на Алексей Петров

Откриха гранатометите, с които е стреляно по колата на Алексей Петров

Стрелците все още се издирват

При нападението бяха възпроизведени два изстрела, като единият от снарядите не се взриви, а вторият не улучи автомобила. 

МВР млъкна за покушението срещу Алексей Петров

МВР млъкна за покушението срещу Алексей Петров

От МВР само обещават, че при разрешение на прокурор ще съобщят

Преди ден-два в София са арестувани заподозрените. Техният брой не се представя. През цялата изминала седмица в полицията са водени предимно граждани на Русия и Украйна за разпити по случая. Според неофициална информация предстои да бъдат обявени за издирване още съпричастни към покушението. 

„24 часа” пише, че двама свидетели са уличили украинеца Роман Логвиненко като организатор на атентата срещу Алексей Петров. Това е станало ясно на делото за мярката му за неотклонение в Софийския градски съд.

Логвиненко е роден през 1968 г. Той се занимавал с бизнес преди 10-ина години. От известно време, когато идвал у нас, отсядал в хотели. Бойко Георгиев и Бухлев са свидетелите, които го сочат като организатор. Те са разпитани пред съдия.

Според твърденията на Бухлев украинецът плащал за намирането на автомобилите, както и за гранатометите, с които бе извършен опитът за покушение срещу Петров. Твърденията на свидетелят Бойко Георгиев са подобни.

По разкази на друг свидетел - Евтим Евтимов, рускоговорящи мъже много често посещавали Бухлев.

Съдия Руси Алексиев смята, че неумението на стрелците е довело до провала на атентата.

Роман Логвиненко поискал да излезе на свобода заради здравословни проблеми. Според съда за тях няма медицинска документация, защото в страната ни украинецът нямал постоянен адрес.

Съдът го е оставил в ареста.