Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на полицай Венцислав Караджов, съобщава кореспондентът на БНР.

Припомняме, че служителят на „Икономическа полиция” Караджов е обвинен за убийството на родителите си. Той обжалва пред съда наложената му най-тежка мярка „задържане под стража”. Апелативните магистрати обаче я потвърдиха без право на обжалване.

Пред съда Караджов заяви, че много неистини не правели една истина.

Следствен експеримент е направен със семейната кола на Караджови и резултатите от него се чакат. Експериментът трябвало да установи дали полицаят се е возил в шофирания в деня на престъплението от съпругата му Каля автомобил.

Адвокат Зоя Тошкова заяви в пледоарията си, че разследването се води тенденциозно. Според нея имало много внушения, водели се продължителни разпити по тъмно и се оказвал психологически натиск.

15-годишният син на Караджов пък ще бъде обвинен за държане на огнестрелно оръжие. Обвинението се подготвяло.

Пред журналисти защитничката Тошкова обясни, че призовката вече е била връчена на съпругата на полицая. На самата съпруга Каля обвинение не било повдигнато. Адвокатката твърди, че е получила и писма от граждани, в които се казвало, че Венцислав Караджов е работил срещу енергийната мафия.

Прокурор Иван Даскалов коментира обвиненията за убийство към Караджов, заявявайки, че са анализирани всички събрани доказателства и твърденията на прокуратурата не се основават само на едно от тях. Представителят на държавното обвинение твърди, че резултатите по другите версии за престъплението към момента били равни на нула.