Отложиха делото срещу Николай Методиев Пилето.

Причините са процесуални пречки - неявяване на част от защитниците и на обвиняемите Светослав Калчев Данаил Цвеев -и двамата са напуснали пределите на страната и няма данни да са се завръщали.

Друг обвиняем Димитър Димитров не беше конституирал свой защитник и поиска от съда да му бъде назначен служебен адвокат. Николай Методиев поиска съда да отмени наложената му забрана да напуска пределите на страната.

На този етап обаче съдът остави искането му без уважение. Забраната му беше наложена на 5 октомври 2006 година.

Съдът уточни, че молбата му може да бъде преразгледаната на следващ етап от съдебния процес, след като съдебния състав си състави мнение за процесуалното поведение на Пилето.

Няма какво да кажа, заяви след заседанието Николай Методиев.
На въпрос кой според него стои зад взрива в „Неро" той отговори: Нямам никаква представа кой има интерес. Имам само приятели, каза той, запитан дали някой му е намеквал за взрива.

На въпрос какви според него са причините за отлагането на делото - той отговори - Нямам представа, явно процесуални пречки.

Припомняме, Николай Методиев е обвинен за незаконен внос на китайски стоки през ГКПП „Калотина" и ГКПП „Капитан Андреево" в периода 2003 -2004 г.

Според обвинителния акт конртабандата е на стойност 3.5 млн. долара, а от нея щетите за държавата са за над 1.5 млн. долара.