Пpeзидeнтcĸият cъвeтниĸ пo cигypнocттa и oтбpaнaтa Илия Mилyшeв е бил арестуван нeзaĸoннo. Toвa е окончателното решение на Административния съд в София, съобщава bTV.

Припомняме, Милушев беше задържан в кабинета си през юли 2020 г. по обвинение, че е подбудил към длъжностни престъпления с цел да навреди на шефа на разузнаването.

Съдът обаче счита, че арестът му е бил в нарушение на Закона за МВР, защото няма данни за извършено престъпление или за съпричастност към престъпление.

Обявиха за незаконно задържането на президентския съветник Илия Милушев

Обявиха за незаконно задържането на президентския съветник Илия Милушев

Той е обвинен в подбуждане към длъжностни престъпления

По този начин и трите ареста на 9 юли 2020 г., свързани с акцията на военната прокуратура в президентството, се оказаха незаконни, след като в началото на годината съдът определи задържането и на секретаря на президента Пламен Узунов като незаконно поради липса на конкретни обстоятелства за арест. Друг съдебен състав пък постанови, че задържането на бизнесмена Пламен Бобоков също е незаконно.

Адвокатът на Илия Милушев - Атанаска Каракашева, заяви, че още не са обсъждали с клиента й дали ще заведат дело срещу държавата.