Окръжният съд в Бургас наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо  Георги Иванчев и Радослав Димитров, обвинени за стрелбата срещу Димитър Желязко, съобщи електронното издание на в. „24 часа”.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 8 юни 2016 годи в ресторант в Слънчев бряг са стреляли умишлено по Желязков, по-известен като Митьо Очите.

За такова престъпление законът предвижда от 10 до 15 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

По-рано през деня прокурорът по делото Ангел Ангелов заяви, че срещу Димитър Желязков са изстреляни 6 куршума.

Обвиняемият Георги Иванчев е произвел 3 изстрела по Митьо Очите в заведението. Два от тях са в гърдите, един е в коремната област. Радослав Димитров също е изстрелял 3 куршума, но пред заведението, като 2 от тях са били животозастрашаващи – съответно по един в лявото и дясното рамо, и един в бедрото.

Според медицинската документация, ДНК експертизата показва, че по пистолета „Макаров“ има отпечатъци от Георги Иванчев.

Защитата в лицето на адвокатите Георги Костадинов и Росен Петров не се съгласи с това. Те посочиха, че по оръжието е открита и ДНК от трето лице. Става дума за Никола Маринов.

Междувременно все още не е установено кой е собственикът на пистолета „Макаров“.

Решението на окръжния съд може да бъде обжалвано пред бургаския апелативен съд. В случай на обжалване делото ще бъде насрочено за 26 юни от 14.00 часа.