Апелативният съд в Бургас потвърди взетата първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" на мъжа, който блъсна и уби полицай на пътя в района на Стралджа, съобщава БНР.

Въззивната инстанция прие извода на Окръжен съд - Ямбол, че е възможно обвиняемият да е причинил катастрофата, в резултат на която е настъпила смъртта на полицая.

Въззивният състав бе солидарен с извода, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление. Съдът посочи, че не може да се пренебрегне обществената опасност на извършеното деяние, която в случая е много висока. Зад волана на автомобила, обвиняемият е поставил в опасност не само себе си, но и всички останали участници в движението и в крайна сметка е причинил смъртта на един от тези участници, пише в определението на съда.

Водачът има и предишни провинения -шофиране без направен технически преглед на автомобила и управление на МПС без застраховка "Гражданска отговорност".

Разследването е в начална фаза, не може да бъде изключена опасността, обвиняемият да попречи на събирането на доказателствата.

Определението на Апелативен съд - Бургас е окончателно.

Припомняме, че в края на септември полицай от Стралджа бе пометен от автомобил, докато проверява документи.

Убитият на пътя полицай от Стралджа проверявал мигранти

Убитият на пътя полицай от Стралджа проверявал мигранти

Няма спирачен път