От Софийския апелативен съд са оставили без уважение жалбата на тримата обвиняеми за взривения банкомат на бул. "Рожен" в София, които искат да излязат от ареста. И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев писаха за изменение на мерките им за неотклонение. За четвъртия обвиняем по делото - Пл. Попов, е била определена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Обвиняемите - И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев и Пл. Попов, са привлечени към наказателна отговорност за кражбата.

Гонка между полиция и автоджамбази в София след като взривиха банкомат

Гонка между полиция и автоджамбази в София след като взривиха банкомат

Взривеният банкомат е в "Илиянци"

Припомняме, около 05:10 ч. на 02 март 2018 г., те унищожили чрез взрив банков автомат - банкомат, намиращ се на бул. "Рожен" в гр. София. Четиримата откраднали парите в АТМ устройството и след това се опитали да избягат от полицията като организирали гонка.

В разбития в София банкомат имало 17 хил. лв.

В разбития в София банкомат имало 17 хил. лв.

Парите не са открити в задържаните

Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска апелативна прокуратура, че на този ранен етап от разследването може да се направи извод, че Янински, Цветков, Цанев и Попов са причастни към извършените пристъпни деяния, за които са привлечени към наказателна отговорност. И двете престъпления са тежки и са извършени в съучастие, след предварителен сговор и при разпределение на ролите, което предопределя тяхната обществена опасност, категорични са магистратите.

Задържаните за взривения банкомат остават в ареста

Задържаните за взривения банкомат остават в ареста

Заради риск да извършат и друго престъпление...

Четиримата обвиняеми са многократно осъждани. Попов е реабилитиран по право. Справка на Интерпол показва, че Ценев е обявен за международно издирване през 2013 г.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.