Съдът реши, че няма да освободи предсрочно от затвора Янко Попов - Туцо, тъй като няма доказателства за поправянето му, съобщи "24 часа".

Решението е на съдия Николай Николов от Софийския градски съд.

Припомняме, Попов бе осъден на 10 години затвор като част от банда за мокри поръчки Килърите.

МВР разби група за поръчкови убийства

МВР разби група за поръчкови убийства

20 души са задържани при операция "Килърите"

Попов поиска да излезе 3 г. и 11 месеца по-рано от затвора с аргумента, че е изтърпял повече от половината си наказание - 5 г. и 11 месеца.

В негова защита адвокатката му Галя Гълъбова каза, че клиентът ѝ работи и освен това за него имало положително становище от началника на затворническото общежитие в "Кремиковци" Ангел Стамболийски.

От прокуратурата и от Софийския затвор помолиха съда да не уважава молбата на Попов. Посочиха, че процесът на превъзпитаването му все още не е приключил.

Нови арести, МВР прави "Килърите 2"

Нови арести, МВР прави "Килърите 2"

Отново са арестувани Васко Кеца и Туцо, обвинени този път за убийството на Румен Рачев

Съдът взе предвид и оценката на Туцо за риск от рецидив, която е 56 точки, и не е коригирана от момента, когато присъдата му влязла в сила.

През повечето време от излежаните 5 г. и 11 месеца Янко Попов бил с мярка за неотклонение "задържане под стража" и с него не е работено за поправянето му, посочи съдът.

„Килърът” Туци болен, но остава в ареста

„Килърът” Туци болен, но остава в ареста

Не беше освободен и другият задържан Васил Петков Костов

Съдът е учуден защо затворническите власти са разрешили на болния Туцо да работи. С този ход той се възползва от правилото 2 работни дни да му се признават като 3 излежани.

Съдът отбеляза още, че законът не предвижда заради подобно основание осъденият да бъде пуснат предсрочно или да не изтърпява наказанието си.

Съдът "закотви" Туци от "Килърите" в ареста

Съдът "закотви" Туци от "Килърите" в ареста

Събраните доказателства сочат, че той е съпричастен към

Припомняме, през 2010 година при акция в Самоков Янко Попов е арестуван, за извършване на тежки престъпления като част от група "Килърите", заедно с още 7 души от града.