Съдът отложи делото срещу Георги Семерджиев, обвинен за ползване на фалшива шофьорска книжка, съобщава БНТ.

Причината беше отсъствието на адвоката му Мирослав Христов.

В съдебната зала стана ясно, че защитникът е представил пред Софийския районен съд писмена молба делото да се отложи, тъй като няма да може да присъства. Поводът е, че той е зает с мярка за неотклонение на друг обвинен, но в Софийския градски съд.

Съдът заличи от свидетелите жената, която уж шофирала колата на Семерджиев

Съдът заличи от свидетелите жената, която уж шофирала колата на Семерджиев

Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата му

Справка на СРС обаче показва, че единствената мярка за неотклонение във въпросната съдебна институция днес е приключила преди 15:00 часа, за колкото беше насрочено делото на Семерджиев. По тази причина съдът наложи глоба на адвоката в размер на 500 лв.

Припомняме, на Георги Семерджиев са повдигнати общо пет обвинения, като по най-тежкото от тях - за причиняване на катастрофата на бул. "Черни връх" на 5 юли 2022 г., при която загинаха две момичета, на първа инстанция беше осъден 20 години затвор при първоначален строг режим, както и да заплати 700 000 лева кръвнина на близките на едно от загиналите момичета.

Сред най-противоречивите неща по време на съдебния процес бяха две експертизи, чиято цел беше да стане ясно дали Семерджиев е употребил наркотици, преди да се качи зад волана в деня на катастрофата. Едната експертиза даде положителен резултат, а другата - отрицателен.

Пускат сигнал за лъжесвидетелстване по делото "Семерджиев"

Пускат сигнал за лъжесвидетелстване по делото "Семерджиев"

Той ще бъде внесен от Апелативна прокуратура към Софийска районна