Съдът пусна на свобода бащата и сина, пребили шофьор на автобус край Луковит, съобщава БНТ. Единият е освободен срещу парична гаранция от 2000 лева, а другият остава под домашен арест.

Прокуратурата протестира съдебното определение. Държавното обвинение настоява двамата мъже да бъдат задържани под стража.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков заяви, че установените като извършители на два пъти са се укрили от органите на реда. Той поясни, че малко след инцидента самоличността на извършителите е установена. По думите му те са баща и син.

Прокурор Вълков посочи, че двамата са се опитали да се укрият, но са заловени. Той е издал постановление за задържането им до 72 часа. Магистратът е категоричен, че бащата и сина са нанесли средна телесна повреда на пострадалия по хулигански подбуди.

Пострадалият шофьор на туристически автобус е със счупено ребро и счупена челюст и снощи е претърпял операция. Разпитани са свидетели, изискана е медицинската документация, както и записи от камери. Предвиденото наказание за средна телесна повреда е от 2 до 10 години затвор, каза още прокурор Вълков.

Шофьор на туристически автобус пребит, защото се пречка на пътя

Шофьор на туристически автобус пребит, защото се пречка на пътя

Биячите са си извикали и две коли подкрепления