Състав на Софийски градски съд слуша записи на разговори, събрани чрез СРС-та по делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 души.

Съдия Петър Гунчев разреши поредното съдебното заседание да протече при открити врати. В тържествената 15 зала обаче озвучаването не е на ниво и секретните записи не се чуват.

Не стана ясно и кого точно са подслушвали службите. Единствените по-силни и „разпознаваеми" звуци са от звънене на мобилни телефони и народна музика. Така откритото съдебно заседание остана без смисъл.

Баретата е обвинен в организирането и ръководенето на престъпна група за разпространение на наркотици.

Той заедно с Мартин Димитров са обвинени и за предумишленото убийство на Румен Стефанов - Алф, което според държавното обвинение е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, за което Златко е бил подбудител, а Димитров - помагач.

Като участници в групата са обвинени и Евгени Евтимов, Георги Йорданов, Мартин Димитров, Валентин Луков, Коста Трифонов, Борислав Секулов, Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески, Васил Колев, Юлиян Зашев, Даниел Кръстев, Стоян Дичев.

Очакваше се днес пред съдебния състав да даде показания Антон Савов - Тони Мамата, който трябваше да бъде доведен от Софийски затвор. Неговият разпит обаче остана за сряда.

Делото срещу престъпната група ще се гледа три поредни дни.