Съдът в Бургас остави в ареста мъж за притежание и разпространение на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - Благоевград за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо А.Б..

Обвиняемата по делото А.П. е без определена от съда мярка за неотклонение с мотив, че на този етап от разследването липсват доказателства за нейната съпричастност в извършването на престъплението.

Досъдебното производство по случая е започнало след проведена специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград.

На 06.03.2020 г., при проверка на на служители в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР гр. Благоевград от 27-годишен мъж е било открито и иззето около 1,70 грама бяло прахообразно вещество. При извършен тест то реагирало на кокаин.

Лицето, разпространило наркотика, е А.Б. (на 37 години).

В колата си двамата държали 1,1 грама кокаин и 2,4 грама канабис. Освен това у тях е било намерено и кристално светлокафяво вещество (с тегло 0,7 грама), чието съдържание се установява.

В джоб на дамска дреха освен това са били открити парични суми от около 6 700 лева, 75 евро и 10 паунда.

На следващия ден е било извършено претърсване и изземване в квартирата им в София, където разследващите открили около 5 грама канабис и електронна везна.