Възстановиха на работа бившия директор на полицията в Пловдив комисар Йордан Рогачев, съобщава БНТ.

Причината е, че Административният съд в Пазарджик е спрял заповедта за временното му отстраняване от поста.

Това означава, че в момента Йордан Рогачев е титулярен шеф на пловдивската полиция, а старши комисар Петър Тодоров е зам.-директор и временно го замества, тъй като шефът на ОДМВР е в отпуск по бащинство.

Решението на съда е от 29 юни. То идва след подадена жалба, в която се твърди, че има непропорционалност между целта на наложеното ограничение и конституционно гарантираното право на държавния служител на труд и социално осигуряване.

Шефът на полицията в Пловдив отстранен заради ползване на служебна кола в отпуск

Шефът на полицията в Пловдив отстранен заради ползване на служебна кола в отпуск

Отпускът по бащинство разрешен от главния секретар на МВР

Магистратите аргументират решението си с това, че незабавното изпълнение на заповедта за отстраняване ще има като пряка последица освен психологическия стрес за членовете на семейството му, но и един дълъг период от време, през който те ще бъдат лишени от доходи, включително и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца, както и за осигуряване на елементарен минимум за нормални жизнени условия.

Припомняме, Йордан Рогачев беше временно отстранен от поста на 23 юни от вътрешния министър Бойко Рашков с мотива, че е ползвал служебна кола, докато не е на работа.