Това, което е знаел отстраненият временно от работа шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев е споделил с разследващите органи.

В общи линии това бе участието на полицая в интервю по Нова телевизия, направено след като вчера бе издадена заповед за отстраняването му. Рогачев уточни, че е отстранен заради проверка за това, че е ползвал служебна кола, докато не е на работа. В момента Рогачев е в бащинство, като отпускът е разрешен от главния секретар на МВР, потвърди Рогачев, но не уточни кой главен секретар е разрешил отпуска.

Рашков отстрани от длъжност шефа на пловдивската полиция

Рашков отстрани от длъжност шефа на пловдивската полиция

Срещу него е започнало дисциплинарно производство

В разговора се намеси адвокатът му Валери Пейчев, който иззе функциите на интервюиращ. Адвокатът също заяви, че срещу клиента му няма доказателства, включително и при разследването в Пловдивската полиция за операцията срещу дрогата, тайнствено започната от шефа на 3-то РПУ, но с лична кола. Разследването и журналистическият репортаж са за приготовлението за кражба на марихуана, за което е обвинен началникът на 3-то РПУ Самуил Хаджиев.

"Това е едно разследване на един журналист, който не разполага с данни. Моят клиент се обърна към този журналист с молба да му представят данни, които потвърждават изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев вече го нямаше" , каза адвокатът Валери Пейчев във връзка с въпрос за това разследване.

Той отказа да коментира разследването, посъветва и клиента си да не го прави.

Извикаха на разпит шефа на полицията в Пловдив

Извикаха на разпит шефа на полицията в Пловдив

Разпитват и началника на Охранителната полиция в града

Пейчев обаче посочи, че в заповедта за отстраняване на директора се съдържа и информация от АПИ за движението на автомобила му. Подобна информация се изисква само когато се води разследване по досъдебно производство по определени членове от Наказателния кодекс.

Според Рогачев в производството се споменавало, че "не ходел на работа, а през останалото време е със служебен автомобил". Бившият началник на полицията е в отпуск за отглеждане на дете, разрешен от главният секретар на МВР.