Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 21-годишен шофьор без книжка, предложил и дал подкуп на полицейски служители.

На 17 март, 21-годишният Алекси Ас. е спрян за проверка. На полицейските служители, работещи в района на зеленчуковата борса във Варна, им направило впечатление, че автомобилът на подсъдимия рязко увеличил скоростта и дори се качил на тротоара при десен завой, след като забелязва полицейския автомобил. На кръстовището на ул. "Под игото" и "Георги Пеячевич" на червен сигнал на светофара униформените се приближават до колата на Алекси Ас. и му нареждат да представи документите си за проверка.

Установяват, че 21-годишният не притежава свидетелство за управление на МПС и е неправоспособен. Алекси Ас. е уведомен, че ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Тогава младежът чука на стъклото на полицейския автомобил и предлага на двамата служители почерпка. Обяснява им също, че много бърза. Предложените пари са отказани. След известно време Алекси отворил задната врата на полицейския автомобил и седнал. Проврял ръката си между предните две седалки и пуснал 2 банкноти по 10 лева, една от 20 лева и 50 евро.

За случая е уведомен оперативният дежурен на Трето РУ на МВР и срещу 21-годишния варненец било образувано бързо производство за подкуп. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание до 10 години затвор и глоба до 15 000 лева.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.