Окръжната прокуратура във Враца внесе обвинение срещу мъж, предизвикал катастрофа, довела до смъртта на 2-годишната му дъщеря.

На 31 май миналата година обвиняемият пътувал по път Е-79 Монтана - Враца заедно със съпругата си и 2-годишната си дъщеря. Всички пътници били поставили предпазни колани, а детето било настанено в детско столче. Майката и детето спели.

Установено е, че в района на местността "Кръста" в землището на село Бели Извор, водачът шофирал със скорост от 88 км/ч. при допустима такава от 60км/ч.

Шофьорът не наблюдавал внимателно пътя пред него. В един момент колата се насочила към лентата за насрещно движение. Обвиняемият преминал през насрещната лента и въпреки че опитал да спре, продължил движението по левия банкет. След това автомобилът навлязъл в стръмен низходящ скат, където последвал удар. Колата се забила със задната част в дърво.

Обвиняемия веднага слязъл от автомобила и се насочил към дъщеря си. Детето имало кръв по главата и било в безсъзнание. Съпругата на водача нямала видими наранявания и излязла от колата сама.

Мъжът взел дъщеря си на ръце и излязъл на пътя, викайки за помощ. Той бил видимо притеснен и уплашен. На мястото се отзовал шофьор, който веднага сигнализирал за случилото се на тел. 112.

Поради тежкото състояние на детето, то било транспортирано до УМБАЛСМ "Пирогов" гр. София, където въпреки намесата на докторите, детето починало. Причината за смъртта на момиченцето е тежка черепно-мозъчна травма и настъпилите от нея усложнения.

По време на разпита мъжа обяснява, че като е наближил град Враца се почувствал уморен. Слънцето светело в очите му и той за секунда ги затворил. След като разбрал, че автомобила е напуснал платното, водачът опитал да върне колата на пътя, но не успял.

Предстои да започне съдебния процес срещу обвиняемия.