Предават на съд насилник, пребивал системно жена си в София.

Спрямо 40-годишния мъж е повдигнато обвинение за нанасяне на множество телесни повреди на съпругата си.

На 12 юни 2019 г. около 19,00 ч. в апартамент в столичния ж.к. "Лозенец" той хванал за косата и блъснал на пода съпругата си, с което й причинил телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания на седалището, бедрото и китката на дясната ръка.

На 10 януари 2020 г. около 14,00 ч. обвиняемият блъскал и ритал съпругата си, в резултат на което й били причинени кръвонасядания и отоци.

Само няколко дни по-късно - на 14 януари 2020 г. около 10,00 ч. той я хвърлил на земята и я удрял, като не й позволявал да стане.

България с най-висок брой жертви на домашно насилие в ЕС

България с най-висок брой жертви на домашно насилие в ЕС

В приемната на "Пирогов" сигнали се подават масово от възрастни, жени, деца и само от двама мъже

На 19 януари същата година около 22,00 ч.мъжът нанесъл множество удари с ръце и юмруци по главата и тялото на съпругата си, причинявайки й кръвонасядания и отоци в областта на лицето и рамото.

Срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

При разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. От показанията на свидетелите станало ясно, че мъжът посягал на съпругата си, след като е употребил алкохол.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.