Самолет на Уралските авиолинии, с полет от Бахрейн за Москва, бе принуден да се приземи в Баку заради подозрение на командира, че има бомба на борда. Информацията е на пресслужбата на летище Гайдар Алиев, цитирана от ТАСС.

"Самолет Airbus A321 на Уралските авиолинии, който лети по курса Бахрейн-Москва, в понеделник в 14:56 по времето в Баку (12:56 българско време - б.р.) кацна успешно на летище "Гайдар Алиев" се казва в съобщението.

Причината за принудителното кацане е "подозрение на командира за наличие на бомба на борда". По тревога са вдигнати и приведени в готовност всички аварийно-спасителни служби на летището.

"На борда на лайнера са били общо 225 души, включително и членовете на екипажа. Командирът на самолета е взел решението за извънредната ситуация на пътниците", се казва в съобщението.

От пресслужбата на държавната служба за безопасност на Азербайджан информираха, че към момента не разполагат с информация за този инцидент.

По-рано от Уарлските авиолинии съобщиха за ТАСС, че самолетът бил принуден да се приземи заради информация за наличие на подозрителни предмети.