Бутилки със съмнителна течност в Монтана вдигнаха на крак служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Бутилките са открити вчера, 21 март, по време на провеждане на Международното полево учение "Модекс 2018 г." в базовия лагер на участниците в град Монтана. Сигналът е подаден към Областната управа на МВР в града в 22 часа.

Бутилките със съмнителната бяла прозрачна течност се намирали до оградата на лагера, в близост до палатката на групата от Република Турция. Бутилките били поставени в плик.

На мястото е изпратен патрул от Районното управление в Монтана и жандармерия. Полицаите на място отцепват района в необходимия периметър. Участниците в лагера са изведени на безопасно разстояние.

На мястото били извикани и екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма от МВР в София. Около 1.30 часа през нощта антитерористите установили 3 бутилките, пълни със съмнителната бяла и прозрачна течност. Бутилките били в плик, поставен на около 4 метра от външната страна на оградата на лагера.

При направените проверки е установено, че течността не е опасна. Антитерористите прибрали бутилките в контейнер.