Три часа дясното платно на бул. „Скобелев” до кръстовището с ул. „Партений Нишавски” бе блокирано след верижна катастрофа на шест автомобила. За щастие инцидентът се размина без жертви и ранени, но затрудни изключително натоварения в тези часове трафик.

Катастрофата стана около 18,30 часа. Вероятната причина е несъобразена с мократа пътна настилка и наклона скорост.

Участвалите в инцидента автомобили запушиха цялото кръстовище.

Първи на мястото на произшествието се появиха служителите на столичната компания за градски транспорт, които освободиха две от затапените ленти, за да може да преминават тролеите. Така обаче те реално нарушиха цялостната картина на инцидента.

В единия от автомобилите се возеха строителни работници, които се прибираха от обекта си. В другия – турски бизнесмени с дългогодишен ресторантьорски бизнес в България. Най-притеснен от забавянето бе работник от депо „Надежда”, който бързаше за нощна смяна. През цялото време някой звънеше на спешния телефон, но обяснението бе, че сигналът е приет.

На стотина метра по-нагоре се бяха ударили – също леко - още две коли, които бяха подали сигнал на телефон 112 и очакваха екип на Пътна полиция.

Пристигналите след три часа пътни полицаи обясниха, че поради падналия дъжд инцидентите в София са много, а целият столичен град – включително и родното място на премиера Банкя – се обслужват само от четири екипа. За приоритет винаги се приемат пътно-транспортни произшествия с пострадали. Т. нар. ламаринени катастрофи се оставят на изчакване.