Бойко Борисов през цялото си време с личния си авторитет гарантира спирането на мигрантския поток през Балканите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев от трибуната на Народното събрание по повод казаното от служебния вътрешен министър за мигрантския натиск.

Иначе Манев не чул нито един реален и конкретен отговор от Бойко Рашков за мигрантския натиск.

Като е нараснал натискът, къде били полицейските служители, които трябвало да пазят границата, за да предотвратят проникване в страната, пита Манев и си отговори сам: Те пишели протоколи за предупреждения по време на предизборната кампания.

Другото, с което Манев се заяде с Бойко Рашков, са думите му за няколко срещи с турския посланик у нас. "Вие чухте ли какво каза министърът на вътрешните работи на Република България, че е поискал Турция да охранява българската граница. Това е национално предателство", възмути се Маноил Манев.

Бойко Рашков отчете завишен миграционен натиск
Обновена

Бойко Рашков отчете завишен миграционен натиск

МВР е в готовност за реакция

От ИТН, ДПС и "Демократична България" не взеха становище по казаното от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов реагира на казаното от колегата си от ГЕРБ Маноил Манев. Хубаво е да има смирение, призова той ексуправляващите. При всички неща, които се извършили от МВР за миграционния натиск, които били като шпицкоманда в последните години, ГЕРБ би трябвало да имат малко смирение. Относно темата за миграционния натиск Гуцанов е доволен от казаното от министъра.

"Добре, че беше това Министерство на вътрешните работи и този министър на вътрешните работи, за да се проведат честно изборите. Добре, че правите всичко възможно тази очаквана мигрантска криза да бъде посрещната нормално по границите на България", каза още Гуцанов.

Последното становище по казаното от министъра на вътрешните работи направи депутатът от "Изправи се. БГ. Ние идваме" Арман Бабикян. Той не е разбрал дали оградата е станала по-стабилна, патриотична и дали е успяла да спре повече мигранти, отколкото преди. Бабикян разбрал, че единственото, което спирало мигрантите, бил Бойко Борисов. Изглежда авторитетът на Борисов е по-голям от този на Меркел, Макрон и явно в това си качество се вижда с Ердоган, заяде се Бабикян.

Втори ден от ГЕРБ се тревожат за мигрантската вълна

Втори ден от ГЕРБ се тревожат за мигрантската вълна

Христо Гаджев: Ако охраната на границата е отслабена, Рашков носи отговорност