Борислав Сарафов встъпи в длъжност като директор на Национална следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването. Това се случи на официална церемония в зала 15 "Тържествена" в Съдебната палата.

Като своя амбиция той заяви възстановяването на имиджа и мястото на Националната следствена служба. Сарафов поиска и съдействие и подкрепа, за да може да възстанови високия авторитет на НСлС, позагубен в последните години.

Разчитам на вас и ще се осланям на вас. Можете да разчитате на пълната ми институционална подкрепа, обърна се той към следователите.

Борислав Сарафов свиква в сряда, 14.00 часа Общо събрание, на което очаква освен да се запознае с подчинените си, но и да обсъдят приоритети в работата, натовареността, както и да чуе идеи по отношение на ръководството и за преструктурирането на службата
Именно в сряда ще бъват представени и 5-мата заместници, с които Борислав Сарафов ще работи следващите 5 години.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Борислав Сарафов има пълната му институционална подкрепа.

Припомняме, на 6 декември прокурорската колегия на ВСС с единодушие от 11 гласа "за" избра заместник-главния прокурор Борислав Сарафов за директор на Националната следствена служба. Сарафов бе и единствения кандидат за мястото на предишния директор Евгени Диков, който пък бе избран за член на новия Висш съдебен съвет от квотата на следователите