Скандал между жители на ромската махала в Ботевград „Саранск" вчера в ранния следобяд се превръща в масово сбиване. Сигнал за инцидента е получен към 15.30.

Две групи местни хора са се замеряли с камъни, бутилки и други предмети. Скандалът е започнал с това, че 25-годишен жител на махалата нарочно блъснал с колата си друг жител. В сбиването са се включили и близки и приятели на двамата.  

Пострадали са двама - 44-годишен мъж, който е с фрактура на черепа, и 33-годишен, който е с травма на крака.
Полицаи от Ботевград са се намесили веднага след получаването на сигнала. Включили са се и техни колеги от Етрополе и Елин Пелин, съощбават от МВР. 

След разтърваването на ромите, полицаите са осигурили допълнителна охрана на квартала за цялата нощ, за да се предотврати продължаване или разрастване на скандала и отново до напрежение и саморазправа.

Двамата пострадали роми са откарани в болница, единият е настанен за лечение, а другият е освобеден. По свучая е образувано полицейско производство.

В местното РПУ началниците на полицията са обсъдили включването на местни хора в охраната и подсигуряването на сигуронстта на махалата. Проведени са разговори с лидерите на враждуащите групи.