Прокуратурата трябва да отговори бил ли е сътрудник на МВР Мартин Божанов. В СДВР сме получили общо 17 преписки и досъдебни производства, касаещи името на Нотариуса. Нито една от преписките не е довело до нито една осъдителна присъда. Това заяви директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов пред bTV.

Отделно от това има още 13 преписки, като 8 са срещу него, а 5 от самия Божанов. Нотариуса никога не е имал документ за самоличност с променено ЕГН и променена фамилия.

Извършена е проверка и на автомобилите, които са били около клуба SS, били са собственост на фирма на Нотариуса. "Към настоящия момент нямаме данни Нотариуса е да е бил пазен от полицията", уточни Николов.

МВР не е работило досега по Нотариуса, убеден е Рашков

МВР не е работило досега по Нотариуса, убеден е Рашков

Според него Нотариуса е имал съучастник - Пепи Еврото

Той обясни, че по оперативно-следствените действия на СДВР и МВР не може да се влиза в конкретика. Николов обаче има вътрешното усещане, че неуморният труд на сектор "Убийства" ще се възнагради с успех. Той отказа да навлиза в конкретика за убийството на Мартин Божанов, като възпроизведените изстрели са били три от един човек. Изстрелите за отправени в разстояние от 10-12 метра и убийството е станало веднага след паркирането на автомобила си и веднага след слизането от автомобила си е получил изстрели в задната част на тила.

Имало е доста лица в близост до убийството на Нотариуса. Телефоните на Мартин Божанов са назначени за експертиза, като в скоро време се очаква резултат от експертизата. Общо два телефона са дадени за изследване. В хода на претърсването на жилището му са установени два телефона, които са били използвани в последните 6 месеца.

Калин Стоянов уверява: Няма теч от ГДБОП към Нотариуса

Калин Стоянов уверява: Няма теч от ГДБОП към Нотариуса

Тепърва ще се уточнява дали Божанов е имал връзка със служители от МВР

По никакъв начин Нотариуса не е сигнализирал за притеснения относно здравето и живота му.

Любомир Николов няма данни Петьо Петров-Еврото да е починал, като по негови данни не се намира в Република България. Според него Пепи Еврото се намира в близка до България държава.

Той но отказа да даде повече подробности за коя страна става въпрос.

За убийството на Алексей Петров, Любомир Николов обясни, че продължават да се разпитват хора и да се назначават експертизи.

Цветлин Йовчев се надява временната комисия за Нотариуса да разтърси съдебната система

Цветлин Йовчев се надява временната комисия за Нотариуса да разтърси съдебната система

Три месеци няма да са й достатъчни, категорчен е бившият председател на ДАНС