Разследването на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса трябва да послужи като катализатор за разтръскване на съдебната системата и проява на здравословни процеси в нея. Това заяви пред БТВ бившият вътрешен министър и бивш председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

Той обясни, че ако има постъпили сигнали срещу Мартин Божанов-Нотариуса трябва да са основно в две структури - МВР и КПКОНПИ. Йовчев също не е чувал името на Нотариуса преди да стане покушението срещу него.

Временна комисия ще брои кой има карта за достъп в имотите на Нотариуса

Временна комисия ще брои кой има карта за достъп в имотите на Нотариуса

Бойко Рашков не влиза в комисията

По думите му трудно е да се каже дали Нотариуса е сътрудничил на службите.

Според него времената комисия има много тежка работа, която няма да може да ѝ стигнат 3 месеца работа - трябва да се изискат всички материали, които са за него в службите, да се види какво е било развитието по сигналите и да се провери например дали е имало охрана и патрулни коли на МВР. Трябва да се видят и механизмите за изнудване и влияние върху съдебната система и дали такива съществуват, посочи Йовчев. Важно е да се провери и как съпругата на Нотариуса е започнала в МВР.

Йовчев се надява да бъдат намерени гнилите ябълки в съдебната система и да бъдат премахнати, но защо системата създава грешен дефектен продукт. Той смята, че както не е разкрито убийството на бившата барета Алексей Петров, така и да не се разкрие убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Атанас Славов ще проверява бил ли е Нотариуса защитен свидетел

Атанас Славов ще проверява бил ли е Нотариуса защитен свидетел

Редуцират обхвата на следствената тайна