На 12 март ще се проведе следващото заседание по делото срещу 14-те подсъдими за разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава" в Пазарджик.

Тогава ще продължи и четенето на обвинителния акт от прокурор Недялка Попова. Днешното съдебно заседание продължи повече от 7 часа, на те се оказаха недостатъчни за обвинението.

Християните са „подпалки за ада”, пропагандирал Ахмед Муса Ахмед
Обновена

Християните са „подпалки за ада”, пропагандирал Ахмед Муса Ахмед

Съдът в Пазарджик гледа делото за разпространяване на джихад

Срещу 14-те подсъдими са повдигнати обвинения за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава".

Обвинените са от Пазарджик, Асеновград, Пловдив и Смолян и бяха задържани при две последователни акции на ДАНСв циганските махали. От домовете бяха иззети видеоматериали и голямо количество литература.

Вината си са признали трима от тях.

За лидер на идейната клетка е сочен Ахмед Муса Ахмед.

Прокуратурата е получила от австрийски обвинители 80 страници документи. В тях имало доказателства за връзките на Ахмед Муса с австрийска терористична организация. Документите ще бъдат присъединени към делото.