Осъдиха мъж, блудствал с малолетно момиче, на ефективна присъда с наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от седем години.

След излежаването на 5-годишно наказание "лишаване от свобода" за извършването на тежки умишлени престъпления, Л.Г. (38 години) се прибрал в с. Михайлово по повод погребението на баща си. Там той се запознал с 12-годишно момиче, ученичка.

В нощта на 14 юли 2015 година осъденият Л.Г. разбрал, че момичето е без родителски надзор и след употреба на алкохол той извършил блудствени действия с малолетната, без съвкупление. След стореното той предупредил момичето да не споменава на никого за случилото се.

Информация за случката стигнала до майката на осъдения, която се възпротивила на връзката между двамата и споделила за деянието на родителите на пострадалото момиче. На 22 юли майката на момичето сигнализирала органите на реда за престъплението, а виновния бил привлечен към наказателна отговорност.

Съдебния процес срещу Л.Г. започва минната година с внасянето на обвинителен акт от Врачанската окръжна прокуратура. 7-годишната присъда не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.