Телефонен измамник прибрал над 50 хил. лв. в Бургаско. За период от 10 дни 57-годишният бургазлия П.К. взел 53 402 лв.

Мъжът измамил 78-годишна жена от село Равнец, но в последствие полицията установила, че той е извършил още 6 измами.

Възрастната жена мъжът измамил на 28 март по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници". Пенсионерката дала на криминално проявения мъж сумата от 10 500 лева. Тогава той бил арестуван и при претърсване в автомобила му и в дома му, в бл. 57 в бургаския комплекс "Зорница", са намерени и иззети част от парите на измамената пенсионерка.

МВР предупреждава за схеми за телефонни измами

МВР предупреждава за схеми за телефонни измами

Телефонният измамник се представя за високопоставен служител или негов познат, който търси съдействие

Разследването на полицията обаче показало, че 57-годишният мъж е извършил още няколко телефонни измами само в рамките на 10 дни.

На 19 март, използвайки същата схема за съдействие на полицаи, мъжът измамил 76-годишен бургазлия от комплекс "Славейков", като му взел 2 750 лв.

На следващия ден около 13.00 ч. осъществил телефонна измама отново по класическата схема спрямо 55-годишна бургазлийка от комплекс "Славейков", като й взел сумата от 3 000 лв.

На 24 март около 14.00 ч. осъществил телефонна измама, заблуждавайки по същия начин 80-годишен мъж от бургаския "Братя Миладинови", като му взел сумата от 1 960 лв.

Задържаха трима мъже с над 42 хил лв. от телефонни измами

Задържаха трима мъже с над 42 хил лв. от телефонни измами

Задържан е 64-годишен от Стара Загора, а други двама на влизане в страната от Румъния

На 27 март около 12.10 ч. отново с телефонна измама прибрал 3 000 лв. от 70-годишна бургазлийка.

Най-големият удар бил на 29 март, когато със съдействието на 64-годишния М.А. от Стара Загора осъществил телефонна измама по същата схема спрямо 78 годишна жена от Българово, която на три транша предоставила сумата от общо 40 842 лв.

На 30 март отново със съдействието на 64-годишния М.А. осъществил още една телефонна измама за сумата от 1 850 лв., взети от адрес, разположен на ул. "Велико Търново" в комплекс "Лазур".

Задържаха 67-годишен куриер на телефонни измамници в бургаско

Задържаха 67-годишен куриер на телефонни измамници в бургаско

75-годишна оставяла на посочени места пакетчета със суми, на общо стойност 16 200 лева

Измамникът е направил пълни самопризнания. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска Районна прокуратура, като на П.К. е наложена мярка "домашен арест", а на М.А. - "парична гаранция".

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 57 годишния бургазлия и 64 годишния старозагорец продължава от служители на ОДМВР - Бургас.