Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на твърдения на роднини на жертвата.

Защитата на Красимиров вече е депозирала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК.

При тази процедура обвиняемият признава вината си и не може да му бъде наложено наказание доживотен затвор без право на замяна.

На 22 април ще се проведе разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали да уважи искането на защитата на Красимиров.

Срещу него са повдигнати три обвинения - за извършване на блудствени действия, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

На 19 март прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров. 

Доживотен затвор за Северин поиска прокуратурата

Доживотен затвор за Северин поиска прокуратурата

Срещу него бяха повдигнати обвинения за блудство, изнасилване и умишлено убийство

Припомняме, че на 7 октомври стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

Северин Красимиров бе задържан от германските власти на 10 октомври -осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Пред германските власти обвиняемият е признал за убийството на Маринова, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства. 

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Остава в болницата към затвора в Ловеч за 30 дни за пълна експертиза

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 17 октомври той пристигна на летище "София" с полет от Хамбург, придружаван от полицаи от България и Германия.

Ден по-късно официално му бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 19 октомври преди началото на заседанието за разглеждане на мярката му за постоянно задържане под стража, той заяви пред медиите, че е виновен и ще приеме всяка присъда, която му бъде поставена.

На 20 ноември станаха ясни и резултатите от направената му съдебно-психиатрична експертиза, според които Северин е с лека умствена изостаналост, но е вменяем и е разбирал какво върши, така че може да носи наказателна отговорност.

Северин: Виновен съм, ще излежа

Северин: Виновен съм, ще излежа

Съжалява за стореното