Северин Красимиров, убил журналистката Виктория Маринова, приема наложеното му от Окръжния съд в Русе наказание и няма да обжалва присъдата. Това съобщават от TVN - медията, чийто административен директор беше Маринова.

Припомняме, жестокото престъпление беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена бе открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Той ще избегне най-тежкото наказание доживотен затвор, след като се призна за виновен и делото тръгна по съкратената процедура.

30 години затвор на първа инстанция за Северин Красимиров

30 години затвор на първа инстанция за Северин Красимиров

Обвиняемият има право да обжалва в 15-дневен срок

На 22 април състав на Окръжния съд в Русе призна Красимиров за виновен в извършването на три престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство и го осъди на 30 години затвор при първоначален строг режим.

Според присъдата Северин Красимиров трябва да заплати и 450 000 лева кръвнина на семейството ѝ. На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров трябва да заплати 7015 лв. и 9000 лв. държавна такса.

До изтичането на законоустановения срок защитата на подсъдимия не е внесла в Апелативния съд във Велико Търново жалба или протест по постановената присъда.

Близките на Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. обезщетение

Близките на Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. обезщетение

Делото ще се гледа по съкратена процедура, тъй като Северин е признал вината си